Bio

"Zehma Beaugosse, Zehma Ghataar"

- Zehma

Salahdine Ibnou Kacemi (1986), Saïd ‘Eazy Lo’ Boumazoughe (1987), Mike De Ridder (1987) en Yahya ‘R8’ Affane (1978) zijn geboren en opgegroeid op Kiel, Antwerpen. Een buurt ten zuiden van Antwerpen waar verloedering en criminaliteit heerst maar waar ook een leuke multiculturele sfeer hangt.

Salah maakte zijn eerste beats en lyrics in zijn eigen kamer, toen nog als solo artiest. Hij kende Eazy Lo vanuit zijn schoolperiode en kende R8 van de buurt en wist dat zij ook bezig was met Hip Hop. Eazy Lo heeft R8 bij Salah gebracht en samen hebben ze enkele tracks gemaakt. Via sociale media vond Salah Mike terug. Mike had een freestyle gedropt op internet die meteen opviel voor Salah. Ze kende elkaar ook van het middelbaar en het contact was snel gelegd. Zo is in 2012 NoMoBS opgericht. De naam uit zich als kritiek op de hedendaagse hiphop cultuur waar men tegenwoordig vooral inhoudsloze teksten brengt. NoMoBS brengt teksten echt uit hun leven dat zij en hun vrienden hebben gekend terwijl ze opgroeide in een buurt als Kiel. De beats, geproduceerd door Salah, durven alle stijlen uitgaan maar NoMoBS is vooral herkenbaar door de 4 verschillende talen en stijlen waarop er gerapt wordt (Nederlands/Antwerps, Frans, Arabisch en Engels).

Hun eerste single die online ging was Zehma en werd meteen een hit. Het refrein van Zehma kent zowel klein en groot, liefhebbers en haters van buiten. Na het succes van Zehma is hun naambekendheid in België geëxplodeerd. Ze stonden op tal van hiphop podia, hadden een 6 pagina artikel in het gerenommeerde magazine De Knack en werden meermaals uitgenodigd op de commerciële en populaire radiozender MNM. Verder mochten ze het voorprogramma verzorgen van oa. Kid Ink, Nas en 113 en deelde ze het podium met Nederlandse hiphoppers als Sjaak, Negativ en Hydroboyz. In 2012 werd de liefde voor hun buurt beloond met een award als Kielenaar van het jaar.

Naast muziek werken NoMoBS ook mee aan tal van tv programma’s en theaterstukken. Zo doen ze mee in Troost van SIN collectief en hebben ze een eigen stuk gemaakt genaamd ‘Wachten op Ghorro’.

"Horen we hier het bekende repertoire van slachtoffers? Eerder de bewerkte canon van een lange, internationale traditie van gekleurde proteststemmen en kritische spoken word,..."

- Wouter Hillaert, De Standaard.

Hiermee zijn ze één van de eerste hiphop collectieven die de brug maken tussen de hiphop cultuur en de theaterwereld in Vlaanderen. 14 december 2013 kwam hun eerste album "Brakage" met als hitsingle "Zehma" uit. Sindsdien zijn er nog 3 videos gemaakt voor 3 tracks afkomstig van "Brakage": 3 minutes, 03 en Wayaaw! Voor 03 hebben ze samengewerkt met Adil El Arbi, Bilal Fallah (Image, Black) en Hakuna Casting (Black). Samen hebben ze een video gemaakt waarin ze het nieuw Antwerpen representeren. NoMoBS is een hiphopcollectief dat nog maar sinds 3 jaar bezig is maar toch al zijn stempel gedrukt heeft in de Belgische hiphop scene. Ze onderscheiden zich op meerdere vlakken en zijn zeker de moeite waard om in het oog te blijven houden!